Nis

Busmek Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan LGS deneme sınavında il birincisi olarak okulumuzun yüzakı olan öğrencimiz Ela KESKİN' i, yetişmesinde emeği olan öğretmenlerimizi ve ailesini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Nis

Mrt

5-6 Mart tarihlerinde toplamda 360 öğrencimizle Bursa Tüyap Kitap Fuarına gezi düzenledik, akabinde sinemada Atatürk filmini izledik.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü  Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı etkinliklerinden atasözleri ve deyimler canlanıyor etkinliğini okulumuz TOKİ Orhangazi Ortaokulunda Yenişehir ilçe milli eğitim şube müdürleri Bekir MEŞE ve Nevzat SEYİTOĞLU eşliğinde gerçekleştirdik. Etkinlik Türkçe ,Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım zümrelerince düzenlenen sergi açılışı başladı.  Şube müdürleri Bekir MEŞE ve Nevzat SEYİTOĞLU okul müdürü Hüseyin Acet ve öğrencilerle  atasözleri ve deyimler resim ve üç boyutlu  görselleri gezdiler.  Etkinlik 5/G sınıfında deyim atasözü bilme, tahmin etme, canlandırma ve deyim atasözlerinin hikayelerini anlatımı ile devam etti. Deyim ve atasözlerinin Türkçedeki yeri ve önemi daha iyi ogrenildi. Program emeği geçen öğrencilere hediyelerin verilmesi ile son buldu.

Mrt

5. ve 7. sınıflarımızın Veli Toplantısı okulumuz konferans salonunda yapıldı.

6. ve 8. sınıflarımızın Veli Toplantısı okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Ock

TOKİ Orhangazi Ortaokulu Türkçe zümresi  önderliğinde bir konu bir konuk projesi kapsamında  12 Ocak Cuma günü eğitimci yazar Habip Tuyli ile kitap tadında  bir söyleşi programı düzenlendi. Programı hazırlayan Ali Demir sunan Handan Turan önderliğinde unutulmaz bir sohbet gerçekleştirdik. Programa İlçe milli eğitim müdür vekili Bekir Meşe,şube müdürü İrfan Karakuş da katıldı.

Ock

İngilizce Scrabble yarışması düzenlendi.

Ock

Okulumuz konferans salonunda 6. sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın yanı sıra öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi ve skeç yapıldı. Etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay "Dede Korkut Hikayeleri" ni ele aldık. Öğrencilerimiz dinledikleri Dede Korkut Hikayeleri' nden hareketle yeni hikaye yazdılar.

Ara

Okulumuz 6. sınıf öğrencileri Afet Eğitim Merkezini ziyaret ederek doğal afetler ve korunma yolları ile ilgili eğitim aldılar.

Ara

“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" kapsamında  TOKİ Orhangazi Ortaokulunda Kıbrıs gazilerimiz ile öğrencilerimiz söyleşide bir araya geldi.

Programı Türkçe öğretmeni Ali DEMİR hazırlayıp sundu.Ali DEMİR’in bu toprakları vatan eden, fedakarlıkları asla unutulmayacak olan gazilerimize teşekkür konuşmasıyla program başladı. 4 sınıfın katıldığı söyleşi saygı duruşu İstiklal Marşı,Türkçe Öğretmeni Handan TURAN’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, 5/G sınıfı öğrencilerimizden Zübeyde Zehra TOKGÖZ’ün “GAZİLERİMİZE” adlı şiiri okuması, gazilerimiz için hazırlanan kısa videolar ve Kıbrıs Gazilerinden Hikmet ÖZTÜRK ve Haşim ŞAHİN’le söyleşi şeklinde devam etti.

Kıbrıs gazilerinden Hikmet ÖZTÜRK ve Haşim ŞAHİN’in anlattıkları gençler üzerinde çok büyük bir etki yaptı. Bütün salonda duygu dolu anlar yaşandı. Şehitlik ve gaziliğin ne kadar kutsal değerler olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldular.Gazilerimizin savaş esnasındaki hatıraları ve savaş sonrası yaşadığı psikolojik sorunları öğrencilerimizi derinden etkiledi.  Kıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmün önüne geçmek ve Ada'da barış ve huzuru tesis etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 49 yıl geçmesine rağmen gazilerimiz o günleri yaşar gibi anlattılar.498 askerimizin şehit olduğu barış harekatı nedeni,sonucu ve önemi daha iyi anlaşılmış oldu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve bütün Türk büyükleri saygı,minnet ve şükranla anıldı.

Söyleşi ilçe milli eğitim şube müdürü İrfan KARAKUŞ ve okul müdürü Hüseyin ACET’in teşekkür konuşmaları, hediyelerinin gazilerimize takdimi  ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. Okul müdürü Hüseyin ACET “Programı hazırlayan Ali DEMİR ögretmenimize Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze programımıza katılan Şube Müdürü İrfan KARAKUŞ' a tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.”dedi.

Ara

8. Sınıf öğrencilerimizin lise tanıtım gezisi.