VATAN VE KAHRAMANLIK BULUŞMALARI

“Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" kapsamında  TOKİ Orhangazi Ortaokulunda Kıbrıs gazilerimiz ile öğrencilerimiz söyleşide bir araya geldi.

Programı Türkçe öğretmeni Ali DEMİR hazırlayıp sundu.Ali DEMİR’in bu toprakları vatan eden, fedakarlıkları asla unutulmayacak olan gazilerimize teşekkür konuşmasıyla program başladı. 4 sınıfın katıldığı söyleşi saygı duruşu İstiklal Marşı,Türkçe Öğretmeni Handan TURAN’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, 5/G sınıfı öğrencilerimizden Zübeyde Zehra TOKGÖZ’ün “GAZİLERİMİZE” adlı şiiri okuması, gazilerimiz için hazırlanan kısa videolar ve Kıbrıs Gazilerinden Hikmet ÖZTÜRK ve Haşim ŞAHİN’le söyleşi şeklinde devam etti.

Kıbrıs gazilerinden Hikmet ÖZTÜRK ve Haşim ŞAHİN’in anlattıkları gençler üzerinde çok büyük bir etki yaptı. Bütün salonda duygu dolu anlar yaşandı. Şehitlik ve gaziliğin ne kadar kutsal değerler olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldular.Gazilerimizin savaş esnasındaki hatıraları ve savaş sonrası yaşadığı psikolojik sorunları öğrencilerimizi derinden etkiledi.  Kıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmün önüne geçmek ve Ada'da barış ve huzuru tesis etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 49 yıl geçmesine rağmen gazilerimiz o günleri yaşar gibi anlattılar.498 askerimizin şehit olduğu barış harekatı nedeni,sonucu ve önemi daha iyi anlaşılmış oldu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve bütün Türk büyükleri saygı,minnet ve şükranla anıldı.

Söyleşi ilçe milli eğitim şube müdürü İrfan KARAKUŞ ve okul müdürü Hüseyin ACET’in teşekkür konuşmaları, hediyelerinin gazilerimize takdimi  ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. Okul müdürü Hüseyin ACET “Programı hazırlayan Ali DEMİR ögretmenimize Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze programımıza katılan Şube Müdürü İrfan KARAKUŞ' a tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.”dedi.

21-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-202321-12-2023

Yayın: 21.12.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 19:58 - Görüntülenme: 80