Kurum Adı : TOKİ Orhangazi Ortaokulu
Telefon : 0 224 773 17 43 - 0 224 773 17 44
Faks : 0 224 773 11 16 (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)
WEB Adresi : http://yenisehirtoki.meb.k12.tr
Adres : Toki Orhangazi Ortaokulu Yenigün Mah. Öncü Cad. Doğa Sok.No8 Yenişehir/ BURSA Posta Kodu 16900

VİZYON
"Eğitim ve öğretimde en iyiyi yakalamak için üretken, çağdaş, çevrede tanınan, övülen, teknolojiyi eğitim sisteminin verimini arttırmak için kullanan, öğrenci merkezli, zengin akademik programlarla geliştirici öğrenme imkanları sunan, yaratıcı, sorun çözmeyi destekleyen aile ve toplum katılımının önemine inanan Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan; ülkesine ve insanına yabancılaşmayan, okuyan, düşünen, araştıran, üreten ve paylaşan nitelikli bireylerin yetiştiği, veli-öğretmen dayanışmasından güç alan; öğrencilere öğrenme için her türlü fırsatın tanındığı, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışan bir okul olmak istiyoruz"

MİSYON
Vizyonumuzu benimseyip, takım ruhu oluşturmak, yaptığı çalışma ve etkinliklerle, çevrede örnek okul olmak. Günün gerektirdiği uygun kaliteyi yakalamak. Günümüz sosyoekonomik yapının getirdiği sorunları, veli-öğrenci-çevre işbirliği ile çözmek. Öğrencilerimizi, milli ve evrensel değerlerle donatarak, topluma ve üst öğrenime kazandırmak.

Öğretmen Sayısı : 48
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 757
Öğretim Şekli : Tam Gün
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Ders Başlama: 08:50 Ders Bitiş: 15:30
Derslik Sayısı : 30 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Bursa Merkeze uzaklık yaklaşık 55 km. İnegöl Merkeze uzaklık yaklaşık 30 km. İznik Merkeze uzaklık yaklaşık 20 km.
Ulaşım : BURSA´DAN: Doğu garajından 15 dakikada bir Yenişehir ilçemize minibüsler kalkmaktadır. Seferler sabah 6.30 ile gece 24.00 arasında yapılmaktadır. Yaz ve kış saati uygulamalarında farklılık olabilmektedir. İNEGÖL´DEN: İnegöl otogarından saat başı minibüs kalkmaktadır. seferler sabah 7.00 ile 19.00 arasında yapılmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Yenigün Mah. Öncü Cad. Doğa Sok. No:8 Yenişehir/BURSA

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR